Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
Nives Čonč
Število vnosov: 1
07.10.2016 ob 22:29
 
Mi lahko kdo pove, kako skladiščiti ali vložiti papriko? smiley
miurma
Število vnosov: 1
07.11.2016 ob 13:15
 
Za vlaganje potrebuješ:
3-4kg paprike
1.l kisa za vlaganje
2,5l vode
1,5žlice soli
1,5žlice sladkorja (soli in sladkorja po okusu)
1-2 lovorjeva lista
cel poper - približno 10 zrnov na kozarec
očiščeno papriko narežeš na 1/4

Vodo in kis zavreš in dodaš sladkor , sol , lovorjev list in malo celega popra , ostali poper daš v kozarec na papriko preden zaliješ s kisom.
Ko kis zavre daš vanj narezano papriko in pustiš da zavre za 2-3 mino(oz. da spremeni barvo) pobereš ven in zložiš v kozarce ,daš na vrh cel poper in zaliješ s kisom ter čim prej zapreš kozarce.
Vloženo papriko pokriješ s brisačo da se počasi ohladi naslednji dan pospraviš v shrambo. To je vsa umetnost Dober tek!
 


smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Recepti iz hladilnika Iz sestavin v hladilniku poišči recept.