Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
Blažka Košič Tadina
Število vnosov: 1
10.11.2012 ob 19:04
 
Prinaša srečo v družino in izpolni eno željo tistemu, ki ga speče. Pečeš ga samo enkrat v življenju.

Začneš v ponedeljek. Testa NE smeš dati v hladilnik. Daš ga v stekleno ali porcelanasto posodo in pokriješ s krpo. Mešaš lahko le z leseno kuhalnico.

PONEDELJEK: dodaj 250g sladkorja. NE MEŠAJ!

TOREK: 250ml mleka (prekuhano in ohlajeno). NE MEŠAJ!

SREDA: 250g moke. NE MEŠAJ!

ČETRTEK: Vse premešaj.

PETEK: dodaj vse iste sestavine, ki si jih dodajal čez teden (Sladkor, mleko, moka) in premešaj. Razdeli na štiri enake dele, enega obdržiš, ostale tri razdeli, med prijatelje in jim prepiši recept.

SOBOTA: Dodaj:
250g moke
½ žlice soli
½ pecilnega
3 jajca
1 vanilij
250ml olja
1 žlica orehov
3 pesti rozin
½ žlice cimeta
½ tablice jedilne čokolade

Peci 30 min. pri 180°C, preveri z zobotrebcem in po potrebi peci še nekaj minut.
tinainnina
Število vnosov: 5
25.02.2013 ob 16:38
 
pozdravljeni!
Tudi sama sem ga to nedeljo spekla. Pekla sem ga v lončenem modlu. Mi je dobro uspel, mogoče malo presuh in preveč sem dodala cimeta. Enega sem podarila kar doma hčerki, ki ga bo pa delala ta teden. Bom videla ali bo kaj drugačen.smiley
tinainnina
Število vnosov: 5
25.02.2013 ob 16:55
 
ali lahko kaj spreminjaš sestavine?smiley
tadeja zakotnik
Število vnosov: 1
05.03.2013 ob 11:51
*Odgovor na: tinainnina +
 
nič ne smeš spreminjati
Daca27
Število vnosov: 15
09.05.2013 ob 07:42
*Odgovor na: tadeja zakotnik +
 
mene pa zanima če se kak dan kej pozabi.....
Nejc Šimenko
Število vnosov: 1
08.12.2012 ob 13:52
 
V ponedeljek dobim testo od prijateljice tako da bom tudi jaz speko ta kruh smileysmiley
Karla Šeligo
Število vnosov: 1
19.12.2012 ob 21:07
 
Zanima me,ko razdeliš na tri dele,to pomeni da ga ne spečeš (daš ne pečenega naprej) in tisti ki ga dobi doda samo za soboto sestavine.Če se motim me prosim popravite ,ker ga jaz tudi dobim.Hvala
victorial
Število vnosov: 1
21.12.2012 ob 13:10
 
jaz sem ga dobila in sem začela s ponedeljkom
Coco Bee
Število vnosov: 1
02.01.2013 ob 21:15
 
torej dobiš testo....začneš s ponedeljkom in dobljenemu testu dodajaš postopno sladkor, mleko, moko...vse premešaš v četrtek in v petek daš še od enkrat moko, sladkor in mleko ?...razdeliš na 4 dele in enega obdržiš ostale daš naprej...in svojemu v soboto dodaš sestavine ki so za soboto...pečeš ga pa ? v soboto ali nedeljo?
tisti ki si jim pa dal testo pa začnejo tako s ponedeljkom ane?
Darja_U
Število vnosov: 1
04.01.2013 ob 13:14
 
A je vam ratala tekoča zmes al testo? Imam občutek, kot bi bilo premalo moke. Saj zame je testo za kruh nekaj kar lahko z rokami oblikujem. Tu pa je zmes... Naj dam to naprej al sem kaj za ***. Delala pa sem po gornjem receptu.
 


smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Recepti iz hladilnika Iz sestavin v hladilniku poišči recept.