Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
coming
Število vnosov: 97
24.05.2011 ob 16:26
 
Jaz že zeloo dolgo razmišljam, da bi delala žlikrofe, sam nimam recepta, tko da proooosim eno primorko/primorca, ki bi mi lahko napisal/a recept za žlikrofe, ker jih še nikoli nismo jedli, jih bi pa radi...smiley Hvala!!
Natalija Ul
Število vnosov: 1
13.09.2011 ob 15:28
*Odgovor na: coming +
 
Tjaskiiica ni tako teško.Jaz sem iz štajerskega konca pa sem se jih upala it pripravit. Za dober recept pa ti predlagam da greš na stran KULINARIČNA SLOVENIJA, tam je tudi slikovno kako se začne priprava in vse do konca.Pa tudi recept je original.

smileysmiley
plamen
Število vnosov: 2
26.07.2011 ob 12:18
 
MESNI ŽLINKROFI


Testo: 20 - 25 dkg moke, 1 - 2 jajci, 1 žlica olja, vode po potrebi.

Nadev: 1/4 kg svežega ali kuhanega kuhanega mesa, malo čebule, žlica masla, 1 jajce, zelen peteršilj, sol, poper, žlica juhe ali smetane, drobtin po potrebi.

Zmesimo mehkejše testo kot za rezance. Spočitega razvaljamo na pravokotne krpe, debele za nožev rob. Na testo polagamo v razdalji nekaj cm za oreh velike kroglice nadeva. Okrog nadeva pomažemo z beljakom, pokrijemo z drugo plastjo enako razvaljenega testa. Ob kupčku obe plasti testa s prsti stisnemo. Zrežemo na kvadratke, s kupčkom nadeva v sredini. Žlinkrofi lahko ostanejo kar kvadratni ali jih oblikujemo v petelinčke. V vreli juhi naj vro 10 - 15 minut.

Nadev: Meso sesekljamo ali zmeljemo. Zabelimo ga s prepraženo sesekljano čebulo, dodamo sesekljan peteršilj, jajce, sol poper, po potrebi juhe ali smetane in drobtin. Z drobtinami uravnavamo gostoto nadeva.


Nadev za gobove žlinkrofe: 30 dag jurčkov ali šampinjonov, dva stroka sesekljanega česna, 1 žlička sesekljanega peteršilja, 3 žlice drobtin ali naribanega kruha 1 jajce. Na maščobi svetlo spražimo čebulo. Dodamo očiščene, oprane in drobno narezane gobe, osolimo in pražimo. Ko se sok osuši dodamo česen, drobtine in peteršilj. Nadev ohladimo in vanj zamešamo jajce. Oblikujemo majhne cmokce.
Jaz običajno namesto mesa dam narezane kockice kuhane klobase (npr kranjske, ali kajžarske), namesto drobtin pa nadrobljen kruh.
Namesto kuhanja v juhi, jih skuham v slanem kropu in zabelim z ocvirki.

mrzlikar
Število vnosov: 2
13.09.2011 ob 18:04
 
Plamen to niso pravi Idrijski žlikrofismiley
evcHiika
Število vnosov: 1
26.04.2012 ob 17:48
 
smiley
 


smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Recepti iz hladilnika Iz sestavin v hladilniku poišči recept.